Ajuntament Sant Gregori

Sant Gregori m’agrada m�s

Saltar al contenido


Ajuntament

 

 
 


 
 
 


 
 

   

  

 

Agenda

<<  Febrer 2017  >>
DlDmDmDjDvDsDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
» Veure totes les activitats
» Veure totes les activitats
Seu electrònicaAjuntament - Notícies i actualitat - Comunicat Ajuntament de Sant Gregori

Notícies | actualitat

Comunicat Ajuntament de Sant Gregori

Referent al focus de grip aviària detectat a una granja del municipi de Sant Gregori (Gironès)

Referent al focus de grip aviària detectat a una granja d’aviram al municipi de Sant Gregori (Gironès) informar que el Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i els organismes competents han procedit a activar els protocols per eliminar el focus de la zona de control i evitar la propagació. En cap cas té afectació per la salut humana.

Descarregar els documents adjunts per informació de les mesures a seguir per explotacions ramaderes amb aus al municipi de Sant Gregori.

Els Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació convoquen una reunió informativa, oberta a tothom que tingui aus per a l'autoconsum, el dijous, 2 de març de 2017, a les 18 h, a la Sala Carles Rahola de l'Edifici de la Generalitat a Girona - Hospital Santa Caterina ( Plaça Pompeu Fabra, 1)

Zona de protecció: inclou el municipi de Sant Gregori

Queda prohibit:

1. El transport d'aus de corral o altres aus captives per la zona de control, excepte el trànsit per carretera o ferrocarril a través d'aquesta zona sense descàrregues ni parades.

2. El transport o aplicació de fems no transformat procedent de les explotacions situades a la zona de control, excepte el transport per al seu tractament de conformitat amb el Reglament (CE) no 142/2011.

3. La caça d'aus silvestres o la seva captura de qualsevol altra forma en la naturalesa.

4. L'alliberament a la natura d'aus de caça captives.

5. La celebració de fires, mercats, exposicions o altres concentracions d'aus.

Continua prohibit:

1. La cria d’ànecs i oques conjuntament amb altres aus de corral.

2. La cria d’aus de corral a l’aire lliure: si això no és possible es podrà autoritzar mitjançant la col•locació de teles ocelleres o qualsevol altre dispositiu que impedeixi l’entrada d’aus salvatges i sempre que l’aliment i l’aigua de beguda a    les aus a l’interior de les instal•lacions o en un refugi que impedeixi l’entrada de les aus salvatges i eviti el contacte d’aquestes amb els aliments o l’aigua destinats a les aus de corral.

3. Donar aigua a les aus de corral procedents de dipòsits d’aigua en els quals hi puguin tenir accés les aus salvatges, excepte en el cas que aquesta estigui tractada per garantir la inactivació de possibles virus de IA.

Els dipòsits d’aigua situats a l’exterior requerits per motius de benestar animal per determinades aus de corral, quedaran suficientment protegits contra les aus salvatges aquàtiques.

En cas de tenir aus en finques particulars cal omplir el Full de Declaració d'una explotació d'aus no comercial. Aquest document es pot portar a registrar al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Girona o a les oficines de l'Ajuntament de Sant Gregori.


Informació del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

La seguretat dels aliments derivats de l'aviram


Data publicació: 23/02/2017
Data actualització: 28/02/2017

 

 


Ajuntament de Sant Gregori
Avinguda Girona, 33
17150 - Sant Gregori
972 428300
http://www.santgregori.cat
ajuntament@santgregori.cat